Menukaart Restaurant Broeq

Starters:

  • Charcuterie | knoflook | olijven | crostini's (2 pers.) 12

    Spianata romana, Serranoham, Venkelworst, Coppa di parma, Olijven, Pesto, Aioli, Crostini's

  • Oesters uit Terschelling 3 / 6 / 12 2.5 p.st.

    Van ons eigen UNESCO Werelderfgoedgebied Terschelling worden deze oesters handgeraapt. Deze kleine fijne oesters hebben een gewicht van 60 tot 75 gram. Licht ziltig vol en romig van smaak. Oesters uit de Waddenzee met het stralende blauwe water onder Terschelling.

  • Brood | aioli | tomaten tapenade 6

Voor:

  • Steak tartaar | Amsterdams zuur | bieslookmayonaise 9.5
  • Geitenkaas | appel | gesuikerde noten | gepofte biet
    Geitenkaas | appel | gesuikerde noten | gepofte biet 7
  • Huisgerookte zalm | blini | linzen | kruidige salade 8.5

    De zalm wordt minimaal 48 uur gepekeld en gekruid naar eigen receptuur. De structuur van het visvlees is dan stevig genoeg om te gaan roken in onze smoker.

Hoofd:

  • Gnocchi | rattatouille| parmezaanse kaas
    Gnocchi | rattatouille| parmezaanse kaas 15.5
  • Vis van de dag | cremolata | groene asperge| bospeen| cherrytomaatjes| tagliatelle 17.5
  • Brisket | groenten van de grill | huisgemaakte friet & mayonaise 18.5

    De brisket ook wel klapstuk genoemd,wordt mimimaal 48 uur gemarineerd en minstens 10 uur lang gegaard op een lage temperatuur zodat het vlees een mooie zachte structuur krijgt en wordt daarna a la minute bereid op onze houtskoolgrill

  • Kalfs Lende | 200 gram | groenten van de grill | keuze uit: pepersaus, bearnaisesaus, jus de veau | geserveerd met friet & mayonaise 21.5
  • Vraag ook naar onze plate gerechten

Dessert:

  • Cheesecake | witte chocolade | citroen 6
  • Rabarber | crumble | bosvruchten | huisgedraaid abrikozenijs 7
  • Kaas van Kaas! 3 soorten | huisgemaakte vijgenjam | notenbrood 9.5

Kindermenu

2 GANGEN 11,50

  • Kidsplate met patat en snack

    Met snack, appelmoes, ketchup of mayonaise. Keuze uit: crunchies, frikandel, kroket of kaasstengels

  • Spaghetti Bolognese

    Met geraspte parmezaanse kaas en basilicum

  • Spaghetti Carbonara

    Met Carbonara saus en uitgebakken spekjes.

  • Kids dessert

    Vanille ijs met slagroom en vruchten- of chocohagel

Reserveren?

Dat kan vanaf donderdag tot en met zaterdag. Reserveer direct via de onderstaande knop.

MENUKAART RESTAURANT BROEQ

(H)eerlijk genieten van lokale gerechten

Voorgerechten

  • Verse tomatensoep €6.95
  • Bresaola €12.5

    Bresaola Italiaans rundvlees met een huisgemaakte truffelmayo en ingelegde porcini paddenstoel

  • Hennedijen €12.5

    Heerlijk gemarineerd in onze verse eigen kruidenmix en via de franse grill naar je bord

  • Abdij stokbrood €6.95

    Abdij stokbrood met kruidenboter

Hoofdgerechten

Alle hoofd gerechten komen met een salade van het seizoen en friet

  • Kipsaté €17.5

    Saté gemaakt van biologische kippendijen of een vegan versie van Tahoe

  • BBQ Chicken €16.5

    een heerlijk vers bereide kip gedrenkt in een saus van de chef

  • Stoofvlees €15

    Ook in vegan variant. Beiden zijn traditioneel bereidt.

  • American Style €12.5

    Gegrilde burger met verse sla, gegrilde uien en kaas. Ook in een volledig vegan te bestellen.

  • Zalm €19.5

    Zalm gegaard op de grill: een mooi moot met een heerlijk frisse saus

  • Verse salade met kip of falafel €15

    Verse salade met gegrilde kip of falafel bolletjes

  • Pasta met groenten €12.5

    Pasta met een groente tomaten saus, gegrilde aubergine, courgette en snoep tomaten

het wad

Een primeur in de omgeving, onze eigen oestertank met verser dan verse oesters. Speciaal voor ons gekweekt op het wad.

  • Puur €3.95

    Met vers gemalen zwarte peper en citroen. Met sjalotten gesauteerd in rode wijn azijn.

  • Naam Kee Style €3.95

    Gegaard met knoflook, peper en soya.

nagerechten

  • Tiramisu €6.75

    Tiramisu huisgemaakt. Een prijswinnend recept.

  • Huisgemaakte schepijs €5.75

    Huisgemaakt ijs, vanille, tiramisu, bloedsinasappel/citroensorbet.

MENUKAART RESTAURANT BROEQ

(H)eerlijk genieten van lokale gerechten

Voorgerechten

  • Bresaola €12.5

    Een gesneden en gerookt rundvlees met zure porcini en zwarte truffel mayo. De vegan optie is gemaakt van rode bieten met een reductie van balsamicoazijn.

  • Ravioli €12.5

    Gevuld met porcini, truffelbrood en knoflook, overgoten met een beurre noisette, afgemaakt met krokante knoflook en salie.

  • Burrata €12.5

    Een Italiaanse kaas op een bed van kort gebakken spinazie met knoflook overgoten met een eerste klas olijfolie en een klein beetje rode peper.

  • Gegrilde hen dij €12.5

    Een viertal heerlijk gekruide hen dijen op een salsa verdé met een huisgemaakte aioli er over heen gedresseerd.

Hoofdgerechten

  • Een vers gevangen moot zeeduivel €21.5

    Ingerold in een pancetta met salie, gebakken in onze Franse grill, geserveerd in een bord met een saus van gegrilde paprika’s.

  • Entrecote €19.5

    Een eerlijk mooi stuk vlees van de grill, licht gekruid en geserveerd met een salsa verdé en een caponata.

  • Aubergine grigliata €16.5

    Een lauw warme salade van een in zijn eigen vel gegaarde aubergine, gepeld en vervolgens kort gegrild, met halve gebakken tasty toms, rode ui en afgemaakt met een Chipotle mayonaise.

  • Melanzane alla parmigiana €16.5

    Een lasagne gemaakt met in deeg gebakken vellen van aubergine. Een aanrader voor de vegetariër.

  • Vegan pulled pork of BBQ Chicken €15

    Gemaakt van een jack fruit, gesauteerd in een kruiden-rub in barbecue stijl. Op een mooi broodje met huisgemaakt zuur, biologische salade en een heerlijke Chipotle saus.

  • Pannenkoek de Geus €15

    Een pannenkoek belegd met zuurkool, pancetta, salie en taleggio. De perfecte mix tussen Nederland en Zuid-Europa, met natuurlijk meel van de molen en zuurkool van Kramer.

  • Andere pannenkoeken €12

    Verder zijn er natuurlijk belegde pannenkoeken te verkrijgen, kijk daar voor op het kaartje van de pannenkoeken keuken.

Bijgerechten

  • Nieuw aardappeltje €5.75

    In boter en bieslook.

  • Seizoensgroenten €5.75

    Een schaal met al het beste wat het moment te bieden heeft, gekookt, geroosterd, gebakken, net wat het beste past, maar altijd barstensvol smaak en van de hoogste kwaliteit.

  • Huisgemaakt courgettebrood €5.75

    Gemaakt van het fijnste meel minimaal 24 uur gerezen, met een schaaltje aioli en natuurlijk een extra vierge olijfolie.

  • Salade €18.5

    De salade is op dag vers aanbod, omdat dit het meest vergankelijke product is bieden wij de salade aan als dag specials. Altijd een hoogwaardige optie maar niet te voorspellen, dus vraag hierover even aan de bediening.

het wad

Een primeur in de omgeving, onze eigen oestertank met verser dan verse oesters. Speciaal voor ons gekweekt op het wad.

  • Rauw €2.95

    Met citroen en peper.

  • Langedijker Nam kee oester €3.75

    Gegaard in hun eigen vocht met knoflook, bosui, rode peper, gember azijn en vissaus.

  • Rauw €2.95

    Met rode wijn azijn en gesauteerde sjalotten.

  • Gegaard rockefeller €3.75

    Met gesauteerde prei bearnaise en kaas afgemaakt onder de grill.

nagerechten

  • Tiramisu €5,75

    huisgemaakt naar traditioneel recept.

  • Huisgemaakte schepijs €4.75

    West-Friese room en suikerbrood. Tiramisu ijs op roombasis. Bloedsinaasappel, citroensorbet met orangecello